Wie Challa is? Ik zal mijzelf even voorstellen....

 

Ik ben Berend-Jan Challa, geboren en getogen in Amsterdam. Mijn Franse voorvader Estienne Challa (Hugenoot) vestigde zich daar rond 1685. Nu woon ik alweer 25 jaar met mijn gezin in de gemeente Bergen, tussen de tulpenvelden en vlakbij de zee.

 

Vanaf 1977 ben ik actief als professioneel kunstenaar en zeedichter. Mijn werk is heel veelzijdig, ik bedenk installaties, projecten en maak industrieel en grafische ontwerpen (Winnaar van de Special Award for Excellence Good Industrial Design en de ABN-AMRO Creativiteitsprijs). Met de modernste digitale camera's, (Hasselblad, Canon, Nikon) maak ik fine-art foto’s (Hasselblad Master nominatie). Ik maak sculpturen en schilder (oprichter van de Nieuwe Bergense School).

In mijn werk ben ik meer uitvinder, steeds weer op zoek naar nieuwe technieken en uitdagingen. Mijn productie is klein omdat de lat hoog ligt. Een steeds weer terugkerend thema in mijn werk is de liefde, omdat ik vind dat het vinden van de liefde één van de grootste uitdagingen is voor de mensheid. Voorbeelden hiervan zijn het project ” The walk of love” op de boulevard in Kijkduin, grafisch werk “Find Love” en de serie tulpen foto’s die ik maak voor de Keukenhof.

 

Mijn zeegedichten en aforismen zijn verkrijgbaar in de (boek)winkel en mijn eigen webwinkel. Mijn originele werk is te koop bij galerie ZOUT.

 

CHALLA | POSTBUS 172 | 1930 AD | EGMOND AAN ZEE | 06-22652642 | INFO@CHALLA.NL